Rosa María Vivar

Encara que de família burgalesa, ella, per atzars de la vida va néixer a Tui (Pontevedra) l’any 1934. Va passar els seus primers anys a França allunyada de la seva família, com tantes altres, a causa de la Guerra Civil. En acabar el conflicte bèl·lic, la seva infància i joventut transcorren a Burgos.

Amb una vocació molt clara i ferma, va estudiar Medicina a la Universidad Complutense de Madrid. Trencant esquemes,  en una època en què a Espanya la presència de dones a la Universitat era molt escassa. Mai va ser conscient de la seva proesa, no va donar importància al mèrit i sense cap tipus de recança, va renunciar a l’exercici de la seva carrera per ocupar-se de casa seva i de la seva família. Per amor, es va instal·lar a Reus, terra que va adorar sense oblidar mai el seu estimadíssim Burgos. Sempre va mantenir interès per seguir aprenent i va dedicar les seves escasses estones lliures al continu aprenentatge de l’anglès.

Ja amb la malaltia molt avançada, el 2018 dona el seu patrimoni a la Fundació per edificar un Centre de Dia al terreny cedit per l’Ajuntament de Reus.

L’objectiu addicional de la Fundació és establir els mitjans materials i humans per a la gestió econòmica del Centre. Sense interferir en la labor de l’Associació de Malalts d’Alzheimer Reus i Baix Camp, pretén col·laborar sense ànim de lucre en la sostenibilitat del Centre de Dia.

Rosa María Vivar
La Fundación Rosa María Vivar pretén ser un homenatge a totes les dones i a tots els homes que mai van ser uns herois, fins que la malaltia d’Alzheimer es va creuar al seu camí.

A totes les dones i a tots els homes que van dedicar les seves vides a cuidar als qui més estimaven, sense sospitar que al final, serien ells qui més atencions necessitarien.

A totes les dones i a tots els homes que van fer de la generositat i de l’afecte, el motiu de la seva existència, sense esperar mai res a canvi.

Com tu, mamà.