UN REFERENT A NIVELL TERAPÈUTIC

La fundació ha tingut cura dins del seu projecte de tots els detalls per a què les persones afectades i les seves famílies gaudeixin d’unes instal·lacions especialitzades i rebin un nivell de qualitat assistencial que, avui per avui, admet poques comparacions a Catalunya gràcies a l’equip de professionals de l’Associació d’Alzheimer i altres trastorns neurocognitius de Reus i Baix Camp. Els terapeutes que treballen al nou centre acreditat, sota una direcció tècnica amb una experiència especialitzada de més de 20 anys, desenvolupen un programa d’estimulació cognitiva que té com a principal objectiu alentir la progressió dels símptomes dels trastorns neurocognitius i preservar durant el màxim de temps possible les capacitats cognitives físiques i funcionals de la persona, tot tenint en compte les seves emocions i la seva identitat.

Aquesta Unitat és un espai totalment independent al Centre diürn i està especialitzat en donar servei a totes aquelles persones amb deteriorament cognitiu o en fases inicials d’un procés degeneratiu i altres trastorns, amb diagnòstic o no, els quals encara no requereixen els serveis més intensius del centre diürn. Es realitzen diferents tallers a la setmana amb una duració de 3 hores la sessió, ja sigui de matí o tarda.

S’ofereixen serveis d’informació, orientació i assessorament als familiars i persones afectades per algun trastorn cognitiu. Així com, suport psicològic i social al cuidador principal i el programa d’estimulació cognitiva i físic funcional per a persones amb trastorns neurocognitius.

Els tractaments que ofereix són no farmacològics (es minimitza l’ús dels fàrmacs) amb activitats personalitzades i material propi. Es treballa amb un programa d’estimulació cognitiva i físico-funcional en la qual es porten a terme teràpies com són la teràpia d’estimulació emocional, orientació a la realitat, estimulació cognitiva, estimulació sensorial, aromateràpia, teràpia ocupacional, entrenament de les activitats de la vida diària, sessions de musicoteràpia i laborteràpia, sessions de psicomotricitat i fisioteràpia, teràpia assistida per gossos, activitats de socialització i estimulació basal, entre d’altres. A més a més, el programa d’estimulació del Centre compta amb l’eina de GUTTMANN NEURO PERSONAL TRAINER.

La Unitat ofereix un servei que segueix una metodologia d’atenció centrada a la persona (ACP) i s’ofereixen valoracions inicials i seguiment personalitzat amb informes neuropsicològics i funcionals..

Tots aquests serveis es realitzen dins d’un espai excel·lent, garantint el benestar de les persones amb materials constructius càlids com les parets de fusta i patis de llum directa. Així com un accés directe a jardins terapèutics dissenyats amb mobiliari específic, especies per l’aromateràpia i materials naturals per lestimulació sensorial.

Al Centre hi trobareu un equip multidisciplinar de professionals experts i qualificats que desenvolupen les teràpies més innovadores, dins d’un espai excepcional.

Voleu més informació? Contacteu-nos!