UN REFERENT A NIVELL TERAPÈUTIC

La fundació ha tingut cura dins del seu projecte de tots els detalls per a què les persones afectades i les seves famílies rebin un nivell de qualitat assistencial que, avui per avui, admet poques comparacions a Catalunya. Els terapeutes que treballen al nou centre acreditat, sota una direcció tècnica amb una experiència especialitzada de més de 20 anys, desenvolupen un programa d’estimulació cognitiva que té com a principal objectiu alentir la progressió dels símptomes dels trastorns neurocognitius i preservar durant el màxim de temps possible les capacitats cognitives físiques i funcionals de la persona, tot tenint en compte les seves emocions i la seva identitat.

Aquesta Unitat és un espai totalment independent al Centre diürn i està especialitzat en donar servei a totes aquelles persones amb deteriorament cognitiu o en fases inicials d’un procés degeneratiu i altres trastorns, amb diagnòstic o no, els quals encara no requereixen els serveis més intensius del centre diürn. Es realitzen diferents tallers a la setmana amb una duració de 3 hores la sessió, ja sigui de matí o tarda.

S’ofereixen serveis d’informació, orientació i assessorament als familiars i persones afectades per algun trastorn cognitiu. Així com, suport psicològic i social al cuidador principal i el programa d’estimulació cognitiva i físic funcional per a persones amb trastorns neurocognitius.

Els tractaments que ofereix són no farmacològics (es minimitza l’ús dels fàrmacs) amb activitats personalitzades i material propi. Es treballa amb un programa d’estimulació cognitiva i físico-funcional en la qual es porten a terme teràpies com són la teràpia d’estimulació emocional, orientació a la realitat, estimulació cognitiva, estimulació sensorial, aromateràpia, teràpia ocupacional, entrenament de les activitats de la vida diària, sessions de musicoteràpia i laborteràpia, sessions de psicomotricitat i fisioteràpia, teràpia assistida per gossos, activitats de socialització i estimulació basal, entre d’altres. A més a més, el programa d’estimulació del Centre compta amb l’eina de GUTTMANN NEURO PERSONAL TRAINER.

La Unitat ofereix un servei que segueix una metodologia d’atenció centrada a la persona (ACP) i s’ofereixen valoracions inicials i seguiment personalitzat amb informes neuropsicològics i funcionals..

Tots aquests serveis es realitzen dins d’un espai excel·lent, garantint el benestar de les persones amb materials constructius càlids com les parets de fusta i patis de llum directa. Així com un accés directe a jardins terapèutics dissenyats amb mobiliari específic, especies per l’aromateràpia i materials naturals per lestimulació sensorial.

Al Centre hi trobareu un equip multidisciplinar de professionals experts i qualificats que desenvolupen les teràpies més innovadores, dins d’un espai excepcional.

Voleu més informació? Contacteu-nos!