UN REFERENT A NIVELL TERAPÈUTIC

La fundació ha tingut cura dins del seu projecte de tots els detalls per a què les persones afectades i les seves famílies rebin un nivell de qualitat assistencial que, avui per avui, admet poques comparacions a Catalunya. Els terapeutes que treballen al nou Centre acreditat, sota una direcció tècnica amb una experiència especialitzada de més de 20 anys, desenvolupen un programa d’estimulació cognitiva que té com a principal objectiu alentir la progressió dels símptomes dels trastorns neurocognitius i preservar durant el màxim de temps possible les capacitats cognitives físiques i funcionals de la persona, tot tenint en compte les seves emocions i la seva identitat.

En el centre diürn s’ofereixen serveis d’informació, orientaci i assessorament als familiars i persones afectades per algun trastorn cognitiu. Així com, suport psicològic i social als cuidadors i el programa d’estimulació cognitiva i físic funcional per a persones amb trastorns neurocognitius majors i menors, amb serveis d’infermeria i fisioteràpia.

Els tractaments que ofereixen són no farmacològics (es minimitza l’ús dels fàrmacs) amb activitats personalitzades i material propi. Es treballa amb un programa d’estimulació cognitiva i físico-funcional en la qual es porten a terme teràpies com són la teràpia d’estimulació emocional, orientació a la realitat, estimulació cognitiva, estimulació sensorial, aromateràpia, teràpia ocupacional, entrenament de les activitats de la vida diària, sessions de musicoteràpia i laborteràpia, sessions de psicomotricitat i fisioteràpia, teràpia assistida per gossos, activitats de socialització i estimulació basal, entre d’altres. A més a més, el programa d’estimulació del Centre compta amb l’eina de GUTTMANN NEURO PERSONAL TRAINER.

El centre ofereix un servei que segueix una metodologia d’atenció centrada a la persona (ACP) a la vegada que és un espai lliure de contencions, no s’utilitzen subjeccions per als usuaris. S’ofereixen valoracions inicials i seguiment personalitzat amb informes neuropsicològics i físics funcionals.

El servei del centre s’ofereix a jornada sencera i mitja jordana de matí o de tarda. Per a les persones que facin teràpies de jornada sencera, es preveu el servei de menjador amb suport individualitzat per aquells usuaris amb nivells alts de dependència i amb menús supervisats per professionals en dietètica i específics per a malalties neurodegeneratives.

Tots aquests serveis es realitzen dins d’un espai excellent, garantint el benestar de les persones amb materials constructius càlids com les parets de fusta i patis de llum directa. Així com un accés directe a jardins terapèutics dissenyats amb mobiliari específic, especies per l’aromateràpia i materials naturals per l’estimulació sensorial.

Al Centre hi podeu trobar un equip multidisciplinar de professionals experts i qualificats que desenvolupen les teràpies més innovadores, dins d’un espai excepcional. Una solució també, per als familiars i cuidadors, perquè puguin seguir les seves vides amb la tranquil·litat de saber que els seus éssers estimats, afectats per Alzheimer, estan millor que a casa.

Voleu més informació? Contacteu-nos!