Rosa María Vivar

Encara que de família burgalesa, ella, per atzars de la vida va néixer a Tui (Pontevedra) l’any 1934. Va passar els seus primers anys a França allunyada de la seva família, com tantes altres, a causa de la Guerra Civil. En acabar el conflicte bèl·lic, la seva infància i joventut transcorren a Burgos.

Amb una vocació molt clara i ferma, va estudiar Medicina a la Universidad Complutense de Madrid. Trencant esquemes,  en una època en què a Espanya la presència de dones a la Universitat era molt escassa. Mai va ser conscient de la seva proesa, no va donar importància al mèrit i sense cap tipus de recança, va renunciar a l’exercici de la seva carrera per ocupar-se de casa seva i de la seva família. Per amor, es va instal·lar a Reus, terra que va adorar sense oblidar mai el seu estimadíssim Burgos. Sempre va mantenir interès per seguir aprenent i va dedicar les seves escasses estones lliures al continu aprenentatge de l’anglès.

El 2018 promou la Fundació per edificar un Centre de Dia al terreny cedit per l’Ajuntament de Reus.

L’objectiu addicional de la Fundació és establir els mitjans materials i humans per a la gestió econòmica del Centre. Sense interferir en la labor de l’Associació de Malalts d’Alzheimer Reus i Baix Camp, pretén col·laborar sense ànim de lucre en la sostenibilitat del Centre de Dia.

Rosa María Vivar
La Fundación Rosa María Vivar pretén ser un homenatge a totes les dones i a tots els homes que mai van ser uns herois, fins que la malaltia d’Alzheimer es va creuar al seu camí.

A totes les dones i a tots els homes que van dedicar les seves vides a cuidar als qui més estimaven, sense sospitar que al final, serien ells qui més atencions necessitarien.

A totes les dones i a tots els homes que van fer de la generositat i de l’afecte, el motiu de la seva existència, sense esperar mai res a canvi.

Com tu, mamà.